Триглицериди. Ленено масло при високи нива на триглицериди.

Posted by on Дек. 31 2011 | Интересно

Триглицериди

Омега-3 мастните киселини отдавна са доказали ролята си за  значителното намаляване на риска от внезапна смърт, причинена от сърдечни аритмии и всички причини за смъртност при пациенти с коронарна болест на сърцето.

Освен това, Омега-3 мастните киселини способстват за намаляване на тромбозите и възпалителните процеси в тялото ни.

Американската сърдечна асоциация препоръчва консумацията на две порции риба на седмица за лица без история на коронарна болест на сърцето и поне една порция риба дневно в на тези с коронарна болест на сърцето. Около 2 грама Омега-3 на ден се препоръчва за защита на сърцето. Високите дози Омега-3 мастни киселини са необходими за намаляване на повишените нива на триглицериди  (от 2 до 4 грама на ден) и за намаляване на сутрешната скованост и броя на болезнени стави при пациенти с ревматоиден артрит (най-малко 3 грама на ден).

Преглед на изследвания върху хора, стига до заключението, че около 4 грама на ден Омега-3 мастни киселини намаляват серумните концентрации на триглицеридите с 25 до 30%.

Контролирано проучване на две групи от пациенти с повишени нива на триглицериди показва, че при приемащите Омега-3 под формата на добавка се наблюдава до 30% намаляване на концентрациите на серумните триглицериди и от 30 до 40% намаляване на нивата на лош холестерол.

Обърнете внимание! Ефективна доза Омега-3 при повишени нива на триглицериди според Американската сърдечна асоциация трябва да е значително по-висока от тази, която се препоръчва за сърдечно-съдовата защита!

Натуралното, нерафинирано ленено масло е считано от специалистите за търсения фактор във възстановяването на точните нива на есенциалните мастни киселини. Лененото масло е уникално, тъй като съдържа двете незаменими мастни киселини – Омега-3 и Омега-6, във внушителни количества. Лененото масло е най-богатият източник в природата на Омега-3 – почти 60%. Това е два пъти повече от рибените масла. Омега–3 са внимателно изучавани заради благотворното им действие при високи холестеролни нива, високо кръвно налягане, сърдечни пристъпи, ангина, артрит, множествена склероза и кожни възпаления. На нашия пазар може да се открие най-свежото и висококачествено ленено масло в света – Flax Oil, product of U.S.A., на Barlean’s. То е специално капсуловано, за да се запазят в максимална степен всичките му полезни свойства.

Tags: , , ,

no comments for now

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply