Омега 3 киселините и ленено масло Barlean’s – дар от природата

Posted by on ян. 16 2010 | Публикации

ПРИРОДАТА САМА Е ДАЛА НА ЛЕНЕНОТО МАСЛО
НАЙ-ДОБРОТО ОТ СЕБЕ СИ

Светът тепърва ще говори за Омега-3 киселините. Това показват последните научни изследвания в страни като САЩ, Канада и Япония. Полезните и незаменими мастни киселини започват да отключват все повече решения и загадки в сферата на здравословния начин на живот. Годините на полюсни залитания към супер диети без никакви мазнини или пък обратното – безразборно тъпчене с всякакви полуфабрикати и транс-мазнини и рафинирани масла показаха, че всъщност сме забравили да живеем и да се храним така, както природата е определила. Омега-3 мазнините изграждат мембраните на всяка една клетка от нашето тяло, полезни са за мозъка и очите, отговарят за метаболитните процеси и за баланса на хормоните. Специално Омега-3 потискат възпалителните процеси в организма и болката от всякакъв вид. Природата е решила тези киселини да се съдържат в изобилие в едно единствено растение – лена. Затова и лененото масло е най-добрата новина за хората, които се интересуват и са загрижени за своето здраве. Най-големият производител в света на ленено масло е американската компания Barlean’s Organic Oils. На нашия пазар може да се открие нейният топ продукт – Flax Oil, product of U.S.A. – лененото масло на капсули, което вече седем поредни години е най-продавано в САЩ. Висококачественото ленено масло подобрява състоянието на кръвоносните съдове след сърдечносъдови заболявания и предпазва от развитие на атеросклероза и исхемична болест на сърцето. Действа благоприятно при високо кръвно налягане и понижава нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта. Flax Oil е идеално средство за подобряване на мастната обмяна.
Flax Oil е номер едно в света и е наричано най-свежото и чисто ленено масло. Причината е една – качеството.

Защо именно качеството е толкова важно?

Освен че е изключително полезно, лененото масло е адски капризно и гранясва бързо от топлина и светлина, като светлината го разрушава 1000 пъти по-бързо от високата температура. Затова през годините съхранението му е било почти невъзможно за по-дълъг период. Компанията Barlean’s е инвестирала именно в процеса на производство и запазване свежестта на Flax Oil. Продуктът притежава уникална защита от окисление и няма нужда от дълбоко замразяване, както обикновените ленени масла.
В Америка се води истинска война за заемане на пазара на ленено масло. Много компании водят нелоялна конкуренция, предлагайки продуктите си в стъклени прозрачни бутилки и прозрачни капсули с цел евтина и бърза печалба. За съжаление те много добре знаят, че така предлагат некачествен продукт. Дори минимално количество светлина и кислород разрушават маслото. Нещо повече – това може дори да го направи опасно.
Компанията използва само черни непрозрачни пластмасови опаковки, които са произведени от полиетилен с висока плътност (HDPE), произведен специално за Barlean’s Organic Oils. HDPE е изцяло одобрен и утвърден от правителствата на САЩ и Канада за производство на опаковки за растителни масла и има безупречна репутация що се отнася до безопасност и защита на здравето. Опаковката притежава сертификати за безопасност и сигурност от двете най-престижни лаборатории в САЩ – “Юпитер” и “Ървайн”. Тази опаковка предпазва маслото свежо и чисто така, както никоя друга не би могла. И най-плътното стъкло с цвят на кехлибар пропуска поне 20% от вредните слънчеви лъчи. Затова е особено важно да погледнете опаковката на вашето масло, да разгледате капсулите и да се уверите, че не получавате в ръцете си вече развален продукт или такъв с ниско качество! Капсулите на Barlean’s също са абсолютно непрозрачни, меки и без изкуствени оцветители.
Съществува още един сериозен проблем. Много производители “изобретяват” свои “магически” формули, като смесват механично различни масла и рекламират агресивно тези продукти. Колкото и екзотично да изглежда това на пръв поглед, на практика означава рязко сваляне на ефективността на Омега-3 в лененото масло, което я съдържа в най-голям обем.
Смесването на продукти с Омега-3, 6 и 9 киселини и такива с наситени мазнини всъщност просто размества пропорциите им без реален резултат. Това може да е опасно за здравето.

Лененото масло се счита за Златния стандарт в хранителните мастни продукти заради високото ниво на Омега-3, дадено от самата природа! Не и от смесването на различни съставки! Смесването на масла с високо ниво на Омега-6 като сусамено и слънчогледово и на наситени мазнини обезсмисля и затруднява действието на Омега-3 – най-ценната мастна киселина. Чистото ленено масло, каквото е на това на Barlean’s, има най-оптималната и правилна пропорция Омега-3:Омега-6 – 4:1. Всяко по-ниско количество или съотношение не би ни помогнало в стремежа към здравословен живот и постигане на баланс.

Истината е, че маслата с Омега-6 и 9 просто са доста по-евтини и, купувайки “модерна” формула, която ги съдържа, всъщност плащаме за рекламния трик.
В действителност самата природа отдавна е намерила решение и е дала Омега-3 богатството на древното и старомодно натурално ленено масло. А Barlean’s много добре знае това.

Tags: , , , ,

1 comment for now

One Response to “Омега 3 киселините и ленено масло Barlean’s – дар от природата”

  1. […] капсули на фирмата Barlean’s съдържат над 55% омега-3 мастни киселини – незаменими за нашия организъм. Те понижават нивото […]

    02 февр. 2010 at 17:48

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply