Barlean’s България подпомага международен проект на Харвардския университет за изследване на ефектите на Омега-3 мазнините у нас

Posted by on мар. 16 2009 | Новини

В началото на 2009 година в България стартира реализацията на уникален международен проект, провеждан съвместно от Националния център по опазване на общественото здраве – България, и Харвардския университет – САЩ.
Проектът “Интервенционно проучване на ефекта на алфа-линоленовата киселина в България” е подпомаган и от Barlean’s България, която популяризира най-продаваната добавка в САЩ и на българския пазар – лененото масло на компанията Barlean’s Organic Oils.
В рамките на проекта 136 души от град Монтана, България ще бъдат изследвани във връзка с приемането на алфа-линоленова киселина. Както знаем, полезната Омега-3 мазнина се съдържа в най-голяма степен в лененото масло. 136 души ще изпитат ефекта от приемането на капсули с есенциалните мастни киселини, за да бъдат прецизно отчетени благоприятните промени в тяхното състояние.
Очаква се резултатите от изследването да отговорят и на много все още неизяснени въпроси относно ползотворното действие на лененото масло и Омега-3 мазнините.

Tags: , , , , ,

no comments for now

Comments RSS

Leave a Reply