Дискомфортът при менопауза и ленено масло на помощ

Posted by on окт. 12 2012 | Публикации

Днес всички знаем, че Омега-3 мастните киселини са съществена част от човешкия организъм, въпреки че информацията излезе наяве едва в рамките на последните няколко десетилетия. Тези ненаситени мазнини са най-известни за способността им за намаляване на риска от поява на коронарна болест на сърцето чрез понижаване на сърдечната честота, кръвното налягане и триглицеридите, наред с много други неща. Но тъй като Омега-3 са неразделна част от нашите клетъчните мембрани, са свързани с други ползи за здравето, като подобряване на имунната функция и намаляване на рисковете от възпаление и туморни образувания.

Накратко, Омега-3 са фантастични за нашето здраве. Но знаете ли, че могат и още повече? Ако сте жена, страдаща от дискомфорта на менопаузата, Омега-3 могат да намалят симптомите и стреса.

Днес лекарите смятат, че омега-3 мастните киселини помагат на жените, страдащи от депресия (като страничен ефект на менопаузата). Проучване, проведено от Университета Лавал в Квебек, Канада, има задачата да докаже точно това. Изследването обхваща 120 жени на възраст 40-55, които разделя на две групи. Едната приема ежедневно капсули с Омега-3, а другата – плацебо (слънчогледово масло). След края на периода жените от първата група показват забележимо подобрение във физическото си и психическо състояние.

Жените, приемали Омега-3 капсулите, отбелязват, че са по-малко разстроени и депресирани, както и че появата на горещи вълни намалява почти наполовина.

Ленено масло Barlean’s

100% студено пресовано нерафинирано и нефилтрирано, извлечено от подбрани сортове органични семена от лен, отглеждани в екологично чисти райони на Америка.

Tags:

no comments for now

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply